Prospectieve risico-inventarisatie

PRI is de basis voor veiligheid

De prospectieve risico-inventarisatie of PRI is een belangrijk onderdeel van ieder veiligheidsmanagement systeem.

Het toepassen van prospectieve risico-inventarisaties is er op gericht om mogelijke veiligheidsrisico's en andere risico’s in kaart te brengen en om alvast maatregelen te nemen om de risico’s voor de toekomst te managen, te beperken of waar mogelijk te voorkomen.

De meeste HKZ normen vereisen dat risico’s in de kritische processen in kaart zijn gebracht en worden beheerst. Dat kan met de Walvis-Risicokaart, een praktische methodiek die is afgeleid van de 'Safer Light methode'. Maar ook voor risicovolle handelingen of risicovolle situaties kunnen preventieve maatregelen worden bepaald. Voor dit soort risico’s is de ‘Bow Tie’ methode heel geschikt.

Een PRI uitvoeren is lastig? Wij helpen u er graag bij

Omdat veel organisaties het soms best lastig vinden om een goede PRI uit te voeren, heeft Walvis ConsultingGroep een aanpak ontwikkeld die in veel zorg- en welzijnsinstellingen toepasbaar is.

De kern van deze aanpak bestaat uit een aantal workshops (modules) waarin aan een multi-disciplinair team kennis en methodieken worden aangereikt voor het in kaart brengen en managen van de risico’s van de organisatie. Wij noemen de modules ‘workshops’ omdat het niet alleen om een toelichting op de methodieken gaat maar dat ook daadwerkelijk een groot deel van de risico’s in kaart worden gebracht en er maatregelen voor beheersing van de risico's worden vastgesteld.

Wilt u een eerlijk, onafhankelijk en objectief advies?

Bel ons gerust op telefoonnummer: 085 - 87 80 640
of stuur een e-mail naar: info@walviscg.nl

Waarmee kunnen we u helpen?

Wilt u kosteloos van gedachten wisselen? Een offerte aanvragen? Bel of mail ons!

085 87 80 640

Ontvang ca. 8x per jaar onze Walvisgeluiden met praktische informatie en tips

Als bonus ontvangt u het e-book 'Praktisch Kwaliteismanagement', 60 pagina's boordevol tips en informatie over veiligheid, kwaliteit, audits en nog veel meer.